1 januari 2024

Stand van zaken project Mooi Leven in Warmenhuizen

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de successen die we met Mooi Leven in Warmenhuizen het afgelopen jaar allemaal hebben behaald. Er is veel gebeurd en daar is hard voor gewerkt. Tijd om daar even stil bij te staan.
Aan de slag met de routekaart

Tijdens diverse dorpsbijeenkomsten, waarvan er ook in het afgelopen jaar meerdere hebben plaatsgevonden, hebben we tal van ideeën verzameld en op basis daarvan een zogeheten routekaart gemaakt. Deze routekaart bevat diverse thema’s, activiteiten en ideeën.

Tijdens de laatste dorpsbijeenkomsten van afgelopen november organiseerden we een ludieke veiling waarin we op zoek gingen naar mensen die hun steentje willen bijdragen voor korte afgebakende initiatieven uit de routekaart. Hier werd boven verwachting op geboden. De geboden kavels worden momenteel tot uitvoering gebracht, waaronder het organiseren van een taartproeverij, het werven van nieuwe vrijwilligers voor het Trefpunt en het vervoer via Graag Gedaan, het helpen in de KlusKlas op de basisschool en het organiseren van een bijeenkomst over positieve gezondheid. Hier leest u later in de nieuwsbrief meer over.

Op bezoek bij de leerlingenraad
Eind november waren we op bezoek bij de leerlingenraad van de Hoge Ven. Deze groep enthousiaste leerlingen uit groep 5 t/m 8 heeft tal van ideeën om activiteiten voor ouderen in het dorp te organiseren en daarmee de verbinding tussen jong & oud te verstevigen. Tijdens ons bezoek hebben we uitgelegd wat we met Mooi Leven in Warmenhuizen aan het doen zijn en met elkaar besproken hoe zij daarin kunnen helpen. Samen met de leerlingen hebben we de ideeën verkend, afspraken gemaakt en kijken we hoe we hun ideeën vorm kunnen geven.
Bent u al langs geweest bij Trefpunt Gezond&ZO?

 Eén van de concrete resultaten die we afgelopen jaar hebben gerealiseerd is het Trefpunt Gezond&Zo. In het voorjaar organiseerden we hiervoor een officiële opening.

Trefpunt Gezond&ZO is er voor álle inwoners in Warmenhuizen die prettig, zelfstandig en zo gezond mogelijk willen leven. We helpen inwoners op weg met informatie, advies, hulp bij het oplossen van problemen en activiteiten.

Wilt u bijvoorbeeld beter in uw vel zitten? Een gratis Gezond&ZO check doen, meer bewegen of nieuwe mensen ontmoeten? Zoekt u hulp bij zaken die niet lekker lopen of wilt u zélf wat betekenen voor anderen? Het Trefpunt wijst u de weg. Bij het Trefpunt helpen we inwoners op weg naar een prettig en gezonder leven. Dat doen we met informatie, advies, hulp bij het oplossen van problemen en activiteiten.

Nieuwe datum Gezond&ZO check bekend
Op woensdag 14 februari vindt er in het nieuwe jaar weer een Gezond&Zo check plaats om 13.00 uur. Tijdens een Gezond&Zo check gaan professionals met u in gesprek over uw wensen. Daarnaast meten we o.a. uw BMI, spierkracht en bloedsuiker. Na afloop van de check krijgt uw een advies mee naar huis. Houd de website in de gaten voor meer info en om u aan te melden.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op 29 januari organiseren we een bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst die draait om positieve gezondheid, het vieren van Mooi Leven in Warmenhuizen en het delen van onze dromen voor het komende jaar.

Graag proosten we dan met elkaar op het Mooie Leven in Warmenhuizen en luiden we het nieuwe jaar in met een sprankelende mix van inspiratie, gezelligheid en goede gesprekken.

Positieve gezondheid
De bijeenkomst staat in het teken van goede voornemens en positieve gezondheid. Wat is positieve gezondheid en wat kan dit voor u betekenen? We willen stilstaan bij de waarde van ons welzijn en hoe we elkaar kunnen ondersteunen om gezond en gelukkig te leven. Daarnaast geven we tips voor een vitaal leven.

Gezamenlijk vieren we onze successen van het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar het komende jaar. Het belooft een avond te worden vol verrassingen, inspirerende verhalen en de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Zien we u daar?

Datum: 29 januari
Tijd: 19.00 uur
Plaats: Angelapark Warmenhuizen

Aanmelden
Aanmelden kan hier of door een mail te sturen naar  communicatie@wzgsamen.nl.

We wensen u hele fijne feestdagen en kijken ernaar uit om samen met u het nieuwe jaar in te luiden.

Hoe nu verder?
Mooi Leven in Warmenhuizen begint steeds meer te leven. Zoals uit de voorbeelden hierboven blijkt, timmeren we hard aan de weg met tal van successen. Ook in 2024 gaan we hiermee verder. De veilingitems beginnen vorm en uitwerking te krijgen op tal van gebieden waarin prachtige voorbeelden van de verbinding met elkaar zoeken en jong & oud bij elkaar brengen tot uiting komen.
Stand van zaken project Mooi Leven in Warmenhuizen
Back-to-top