1 oktober 2024

Bewonersavond over baggerdepot in Ahoy Tuitjenhorn

TUITJENHORN – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Schagen organiseerden woensdagavond een informatieavond over de plannen om in het gebied tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn een nieuw baggerdepot aan te leggen. 

Het nieuwe depot moet komen op een stuk land bij de Oostwal/Harenkarspelweg in het tussengebied. Het is noodzakelijk voor het opslaan en verwerken van baggerspecie dat vrijkomt bij het onderhoud van stedelijk water.

“Het baggerdepot gaat bijdragen aan duurzaam hergebruik van baggerspecie”, meldt het Hoogheemraadschap. Tijdens de informatieavond werd uitleg gegeven over de locatie en inrichting van het baggerdepot, de planning en de impact op de omgeving.

De avond werd gehouden in Dorpshuis Ahoj aan de Dorpsstraat in Tuitjenhorn, zoals u op de foto kan zien was er veel belangstelling van inwoners uit Tuitjenhorn en Warmenhuizen. De uitleg van de medewerkers van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en van de gemeente  Schagen leidde tot een flink aantal kritische vragen van de bezoekers. Men was het duidelijk niet eens met de keuze van het baggerdepot. De medewerker van HHNK en de gemeente Schagen beloofden de vragen mee te nemen voor overleg en er nader op terug te komen. Wordt vervolgd.

Bewonersavond over baggerdepot in Ahoy Tuitjenhorn
Back-to-top